ST forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Κόλπα για κινητά

Πήγαινε κάτω

Κόλπα για κινητά Empty Κόλπα για κινητά

Δημοσίευση από doggy Τρι Ιουν 02, 2015 8:53 pm

Παρακάτω παραθέτονται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τα κινητά που σε κάποιους ίσως είναι άγνωστες:

1. Ο αριθμός ανάγκης για όλον τον κόσμο είναι: 112. Αυτός ο αριθμός μπορεί να πληκτρολογηθεί ακόμη και αν το κινητό σου είναι μπλοκαρισμένο.

2. Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλάς άλλα; Θα τηλεφωνήσεις με το κινητό σου σε ...

...κάποιον στο σπίτι ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.

3. Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου; Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα. Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.

4. Τί να κάνεις αν σου έκλεψαν το κινητό; Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις του serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώσε του αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το
τελείως άχρηστο.

5. Θέλεις να καλέσεις κάποιον και να μην εμφανιστεί ο αριθμός σου; Πληκτρολόγησε τον κωδικό #31# πριν από το νούμερό του!

6. Αν σε καλούν και η γραμμή είναι κατειλημμένη μπορείς, πληκτρολογώντας στο κινητό σου την εντολή *43# και το πλήκτρο κλήσης (π.χ. πράσινο ακουστικό), να ενεργοποιήσεις την αναμονή και κράτηση κλήσεων! Αν θέλεις να την απενεργοποιήσεις πατάς #43#.

7. Τί μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που δε θέλουμε να κλείσουμε το κινητό μας, αλλά θέλουμε να δείχνει όλη την ώρα κατειλημμένο; Μπορούμε να δώσουμε την εντολή δικτύου *21* (πρόθεμα κάποιου τηλ.) # (π.χ. *21*6945#). Αν δώσουμε ολόκληρο κάποιο αριθμό, τότε θα γίνεται πάντα προώθηση σ’ αυτόν τον αριθμό και όποτε απαντάται η κλήση μας θα χρεωνόμαστε και εμείς. Η παραπάνω προώθηση απενεργοποιείται πολύ απλά πληκτρολογώντας #21#."

Κόλπα για κινητά



Απόκρυψη κινητού
Αν δε θέλουμε να κλείσουμε το κινητό μας, αλλά θέλουμε να δείχνει όλη την ώρα κατειλημμένο, μπορούμε να δώσουμε την εντολή δικτύου *21* (πρόθεμα κάποιου τηλ.) # (π.χ. *21*6945#) και κατόπιν πατάμε “Αποστολή”. Η απενεργοποίηση γίνεται πληκτρολογώντας #21#.



Κατασκευή κινητού
Θέλετε να μάθετε αν το κινητό σας είναι αυθεντικό ή όχι; Πατήστε τότε τον αριθμό: *#06# στην οθόνη αναμονής του κινητού τηλεφώνου.
Ένας 15ψήφιος σειριακός αριθμός (συνήθως, μπορεί να αποτελείται και από 14 ψηφία) θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Αυτός είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή. Ονομάζεται ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identification) και μπορείτε να τον βρείτε επίσης τυπωμένο στο πίσω μέρος της συσκευής, συνήθως κάτω από την υποδοχή της μπαταρίας.
Το ΙΜΕΙ λοιπόν είναι αυτής της μορφής: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15. Εσείς κοιτάξτε τους αριθμούς 7 και 8, που αποτελούν τον κωδικό κατασκευαστή (π.χ. εάν οι αριθμοί στις θέσεις επτά και οκτώ είναι 00 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στο αρχικό εργοστάσιο που είναι η καλύτερη ποιότητα)



Κλοπή κινητού
Το ΙΜΕΙ μπορεί να μας φανεί χρήσιμο και στην περίπτωση κλοπής του κινητού σας, γιατί δίνοντας τον κωδικό αυτό στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας, της δίνεται η δυνατότητα να μπλοκάρει τη συσκευή σας ακόμα κι αν αυτός που σας έκλεψε το κινητό, βάλει άλλη κάρτα SIM μέσα. Γι’ αυτό, γράψτε τον κάπου και κρατήστε τον σε ένα ασφαλές μέρος. Ίσως κάποτε να φανεί χρήσιμος.
Όσον αφορά στην περίπτωση της κλοπής τώρα, υπάρχει τρόπος πλέον να γνωρίζουμε τον κλέφτη του κινητού μας. Το πρόγραμμα mGuard (που δυστυχώς απευθύνεται μόνο σε κατόχους SonyEricsson κινητών μέχρι στιγμής), μετά την εγκατάστασή του και την ρύθμιση που απαιτείται, παρακολουθεί το ίδιο το κινητό. Στην ουσία παρακολουθεί πότε αλλάζετε η κάρτα SIM.
Όταν διαπιστώσει κάτι τέτοιο, στέλνει αυτομάτως μήνυμα στους αριθμούς που έχουμε προ επιλέξει (το βασικό νούμερο που έχουμε επιλέξει καθώς και κάποιο συγγενικό μας απλώς για ενημέρωση πως το κινητό μας έχει κλαπεί). Συστήνεται ο βασικός αριθμός να μην αφορά τον ίδιο που έχουμε στη συσκευή, αφού κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λάβουμε ποτέ μήνυμα.
Όταν διαπιστωθεί πως στο κινητό μας έχει τοποθετηθεί διαφορετική κάρτα SIM, αποστέλλει στον βασικό αριθμό που έχουμε επιλέξει με μήνυμα την ενημέρωση πως στο κινητό μας έχει τοποθετηθεί άλλη κάρτα SIM, καθώς και τον αριθμό κινητού που υπάρχει σε λειτουργία! Επίσης, στον εναλλακτικό αριθμό, στέλνει απλώς ένα ενημερωτικό μήνυμα, το οποίο μήνυμα καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι ποιο θα είναι και τι θα λέει.
Για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα, απαιτείται η ύπαρξη GPRS, ενέργεια η οποία χρειάζεται μόνο για την πρώτη φορά και μόνο αυτήν. Η μόνη χρέωση με την οποία μας επιβαρύνει το πρόγραμμα, είναι η χρέωση των 2 μηνυμάτων που αποστέλλει για την ενημέρωση της κλοπής.
doggy
doggy
V.I.P Premium
V.I.P Premium

Αριθμός μηνυμάτων : 62
Ημερομηνία εγγραφής : 29/04/2015
Ηλικία : 34

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης